9 -10 Mayıs 2013 Engelliler için Tasarım Paneli ve Çalıştayı: Tasarım Engel Tanımaz

Atılım Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Banu Şahin tarafından verilen Engelliler için Tasarım dersi kapsamında, 9-10 Mayıs 2013 tarihlerinde bir panel ve çalıştay düzenlenmiştir.

9 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleşen panele konuşmacı olarak Öğretim Görevlisi Banu Şahin, Mavi Barış Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nden Fizyoterapist Gönül Arısoy ve ÇGE uzmanı Nilgün Pekçağlayan ve ZİÇEV'den Zeynep İncikli katılmışlardır. Panelde tasarımcı gözüyle engel ve engelli, zihinsel engelli ve CP'li çocuklarda eğitim, otizmde spektrum bozukluğu ve zihinsel engelli bireylerin özellikleri ve sosyal yaşam süreçleri konularında bilgi verilmiş ve bu bilgilerin tasarıma nasıl yansıtılabileceği konusunda tartışmalar yapılmıştır.

10 Mayıs 2013 tarihinde düzenlenen çalştayda ise, panelde edinilen bilgilerin ışığında, engelli grupları için var olan ürünler incelenmiş ve yeni tasarım fikirleri tartışılmıştır. Çalıştayın öğleden sonra oturumunda ise, ZİÇEV'den gelen engelli grubuyla öğrenciler etkileşime geçmiş ve kullanıcı grubunu yakından tanıma fırsatı bulmuşlardır.