Oyuncak Tasarımı Atölye Çalıştayı

ETMK ile Çankaya Belediyesi arasında sürdürülen Endüstri Ürünleri Tasarımı meslek alanı ile yerel yönetimlerin ne tür işbirlikleri temelinde bir araya gelebileceği konusunda bir model oluşturmak amaçlı görüşmeler doğrultusunda işbirliği başlangıç projesi olarak Çankaya Belediyesi bünyesinde bulunan Çankaya Ahşap Çocuk Oyuncakları Atölyesinde (Çaçoy) engelli çalışanlar tarafından doğal malzemeler ile üretilebilecek ürün fikirleri geliştirmek amaçlı (örn: doğal ahşap oyuncak, Kağıt hamuru ve kalıp baskı yöntemi ile üretilebilecek hatıra obje vb.),Ankara’da bulunan Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümleri öğrencilerinin katılımı ile bir atölye çalışması gerçekleşmiştir.

Atölye çalışması 9 Mayıs 2015 Cumartesi günü Çaçoy atölyesinin de içinde yer aldığı Öveçler Çankaya Belediye Sosyal Projeler binasında yürütülmüştür.

Atölye çalışmasına bölümümüz 2. ve 3. Sınıf öğrencilerinden 6 gönüllü katılmıştır. Aynı şekilde ODTÜ’den 3, TOBB ETÜ’den 6 ve Gazi Üniversitesi’nden de 1 öğrenci katılım sağlmıştır. Etkinlikle ilgili detaylı bilgiye ekteki dosyadan ulaşabilirsiniz.

Not: Çaçoy ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak için http://www.cankaya.bel.tr/oku.php?yazi_id=13 adresini ziyaret edebilirsiniz.